încasa dex - definiţie, sinonime, conjugare
INCÁS, -Ă, incaşi, -se, s.m. şi f., adj. 1. S.m. şi f. Persoană care făcea parte dintr-un trib indian din America de Sud. 2. Adj. Care aparţine incaşilor (1), privitor la incaşi. [Var.: ínca adj., incáş, -ă s.m. şi f., adj.] – Din fr. incas, inca.
(Dicţionarul explicativ al limbii române)

INCÁŞ, -Ă s.m. şi f., adj. v. incas.
(Dicţionarul explicativ al limbii române)

ÎNCASÁ, încasez, vb. I. Tranz. A primi o sumă de bani; a obţine valoarea în bani a unei poliţe, a unui bilet de bancă etc. ♦ Fig. (Fam.) A primi lovituri. – Din it. incassare.
(Dicţionarul explicativ al limbii române)

A ÎNCAS//Á ~éz tranz. (sume de bani) A primi în calitate de venit; a lua. ♢ ~ o palmă a primi o palmă. A o ~ a mânca bătaie. /<it. incassare
(Noul dicţionar explicativ al limbii române)

ÎNCASÁ vb. I. tr. A primi o sumă de bani; (p. ext.) a primi contravaloarea în bani a unei poliţe, a unei cambii etc. ♦ (Fig.) A primi o lovitură etc. [< fr. encaisser].
(Dicţionar de neologisme)

INCÁS, -Ă I. s. m. f. amerindian din imperiul întemeiat în aria geografică a Anzilor Centrali (Peru, Bolivia etc.) care au creat o originală cultură materială şi spirituală. II. adj. care aparţine incaşilor. (< fr. inca)
(Marele dicţionar de neologisme)

ÎNCASÁ vb. tr. 1. a primi o sumă de bani; a primi contravaloarea în bani a unei poliţe, cambii etc. 2. (fig.) a primi lovituri, bătaie. (< it. incassare)
(Marele dicţionar de neologisme)

incás s. m., pl. incáşi
(Dicţionar ortografic al limbii române)

încasá vb., ind. prez. 1 sg. încaséz, 3 sg. şi pl. încaseáză; conj. prez. 3 sg. şi pl. încaséze
(Dicţionar ortografic al limbii române)

incásă s. f., g.-d. art. incásei, pl. incáse
(Dicţionar ortografic al limbii române)Sinonime:
ÎNCASÁ vb. 1. a lua, a primi. (Ţi-ai ~ retribuţia?) 2. a primi, a ridica. (Şi-a ~ drepturile de autor.) 3. a scoate. (Ai ~ banii din bancă?) 4. v. primi. 5. v. căpăta. 6. v. percepe.
(Dicţionar de sinonime)


Cuvinte care încep cu literele: in inc inca incas

Cuvinte se termină cu literele: sa asa casa ncasa