Sportiv dex - definiţie, sinonime, conjugare

Sportiv

[Sinonime]
SPORTÍV, -Ă, sportivi, -e, adj., s.m. şi f. 1. Adj. Care ţine de sport, privitor la sport; care serveşte la practicarea sporturilor; care este sau se comportă în conformitate cu regulile sporturilor. ♢ Întâlnire (sau întrecere) sportivă sau concurs sportiv = competiţie sportivă la care participanţii se întrec în vederea stabilirii unei ierarhii. ♦ Care demonstrează, denotă practicarea unui sport. Ţinută sportivă. 2. S.m. şi f., adj. (Persoană) care practică sportul. – Din fr. sportif.
(Dicţionarul explicativ al limbii române)

SPORTÍV1 ~ă (~i, ~e) m. şi f. Persoană care practică sportul. /<fr. sportif
(Noul dicţionar explicativ al limbii române)

SPORTÍV2 ~ă (~i, ~e) 1) Care ţine de sport; propriu sportului. Costum ~. ♢ Asociaţie ~ă asociaţie care organizează şi cultivă anumite sporturi. 2) Care este în conformitate cu regulile sportului. Ţinută ~ă. /<fr. sportiff
(Noul dicţionar explicativ al limbii române)

SPORTÍV, -Ă adj. Referitor la sport, care aparţine sportului; folosit la practicarea sportului. ♦ Care practică sportul. // s.m. şi f. Amator, iubitor de sport; cel care practică sportul. [< fr. sportif].
(Dicţionar de neologisme)

SPORTÍV, -Ă I. adj. 1. referitor la sport, care aparţine sportului. 2. care respectă regulile sportului. II. adj., s. m. f. (cel) care practică sportul. (< fr. sportif)
(Marele dicţionar de neologisme)

sportív adj. m., s. m., pl. sportívi; f. sg. sportívă, pl. sportíve
(Dicţionar ortografic al limbii române)Sinonime:
SPORTÍV s. (englezism) sportsman.
(Dicţionar de sinonime)


Cuvinte care încep cu literele: Sp Spo Spor Sport Sporti

Cuvinte se termină cu literele: iv tiv rtiv ortiv portiv