agentură dex - definiţie, sinonime, conjugare

agentură

[Sinonime]
AGENTÚRĂ, agenturi, s.f. 1. Casă de afaceri, în ţările capitaliste, condusă de un agent (1); totalitatea afacerilor efectuate de o astfel de casă; agenţie. 2. Grupare aflată în slujba intereselor unui stat străin sau a unor cercuri financiare ori politice străine, care întreprinde acţiuni de spionaj şi urmăreşte subordonarea economico-politică a statului în care acţionează. – Din germ. Agentur.
(Dicţionarul explicativ al limbii române)

AGENTÚR//Ă ~i f. 1) Serviciu de spionaj aflat în slujba altui stat. ~ secretă. 2) Casă de comerţ, condusă de un agent. /<germ. Agentur
(Noul dicţionar explicativ al limbii române)

AGENTÚRĂ s.f. 1. Serviciu de informare, de spionaj aflat în slujba unui stat străin, a unor grupuri financiare sau politice străine. 2. Casă de afaceri în ţările capitaliste, condusă de un agent (1); Afacerile efectuate de o astfel de casă; agenţie. [Var. aghentură s.f. / < germ. Agentur].
(Dicţionar de neologisme)

AGENTÚRĂ s. f. 1. serviciu de informare, de spionaj în slujba unui stat străin, a unor interese străine. 2. casă de afaceri condusă de un agent (1); afacerile efectuate; agenţie. (< germ. Agentur)
(Marele dicţionar de neologisme)

agentúră s. f., g.-d. art. agentúrii; pl. agentúri
(Dicţionar ortografic al limbii române)Sinonime:
AGENTÚRĂ s. v. sucursală.
(Dicţionar de sinonime)


Cuvinte care încep cu literele: ag age agen agent agentu

Cuvinte se termină cu literele: ra ura tura ntura entura