agricol dex - definiţie, sinonime, conjugare

agricol

[Sinonime]
AGRÍCOL, -Ă, agricoli, -e, adj. 1. Care ţine de agricultură, care se referă la agricultură; folosit în agricultură. ♢ An agricol = perioadă de timp cuprinsă între începutul muncilor agricole de toamnă, care privesc recolta anului următor, şi strângerea recoltei din anul în curs. 2. (Despre oameni) Care se ocupă cu agricultura. 3. (Despre o regiune, o ţară) Care îşi sprijină economia în special pe agricultură; agrar. – Din fr. agricole.
(Dicţionarul explicativ al limbii române)

AGRÍCOL ~ă (~i, ~e) 1) Care ţine de agricultură; care se foloseşte în agricultură. Lucrări ~e. Tehnică ~ă. 2) Care se ocupă cu agricultura. Muncitor ~. 3) (despre o regiune sau o ţară) În care predomină agricultura; agrar. /<fr. agricole
(Noul dicţionar explicativ al limbii române)

AGRÍCOL, -Ă adj. 1. Referitor la agricultură. ♦ Întrebuinţat în agricultură; obţinut în agricultură. 2. Care se ocupă cu agricultura. 3. (Despre o regiune, o ţară) Care îşi sprijină economia în special pe agricultură; agrar. [< fr. agricole, cf. lat. agricola].
(Dicţionar de neologisme)

AGRÍCOL, -Ă adj. 1. referitor la agricultură; folosit în agricultură; obţinut în agricultură. 2. agrar. (< fr. agricole)
(Marele dicţionar de neologisme)

agrícol adj. m. (sil. -gri-), pl. agrícoli; f. sg. agrícolă, pl. agrícole
(Dicţionar ortografic al limbii române)Sinonime:
AGRÍCOL adj. agrar, (rar) agrarian, plugăresc. (Munci ~.)
(Dicţionar de sinonime)


Cuvinte care încep cu literele: ag agr agri agric agrico

Cuvinte se termină cu literele: ol col icol ricol gricol