algoritm dex - definiţie, sinonime, conjugare

algoritm

ALGORÍTM, algoritme, s.n. Ansamblu de simboluri folosite în matematică şi în logică, permiţând găsirea în mod mecanic (prin calcul) a unor rezultate. ♦ P. gener. Succesiune de operaţii necesare în rezolvarea unei probleme oarecare. [Pl. şi: (m.) algoritmi] – Din fr. algorithme.
(Dicţionarul explicativ al limbii române)

ALGORÍTM ~i m. Sistem de reguli, simboluri şi operaţii pentru efectuarea de calcule. ♢ ~ de traducere totalitate a regulilor cu ajutorul cărora se face o traducere automată. /<fr. algorithme
(Noul dicţionar explicativ al limbii române)

ALGORÍTM s.n. Ansamblu de reguli şi de operatori pentru efectuarea unui sistem de operaţii într-o ordine dată în vederea rezolvării unor probleme de un anumit tip. [Pl. -me, (s.m.) -mi. / < fr. algorithme, cf. al-Kharezmi – matematician arab].
(Dicţionar de neologisme)

ALGORÍTM s. n. 1. sistem de reguli, simboluri şi operatori pentru efectuarea oricărui tip de calcule logice sau matematice. 2. suită de raţionamente sau operaţii având ca scop rezolvarea unor probleme. (< fr. algorithme)
(Marele dicţionar de neologisme)

algoritm, algoritmi s.m. (pub.) sistemul de împărţire a funcţiilor de conducere în cadrul unei coaliţii, proporţional cu ponderea fiecărui partid participant (Notă: Definiţia este preluată din Dicţionar de argou al limbii române, Editura Niculescu, 2007)
(Alte dicţionare)

!algorítm s.m., pl. algorítmi
(Dicţionar ortografic, ortoepic şi morfologic al limbii române, ediţia a II-a)

algorítm s. n. /s. m., pl. algorítme/algorítmi
(Dicţionar ortografic al limbii române)


Cuvinte care încep cu literele: al alg algo algor algori

Cuvinte se termină cu literele: tm itm ritm oritm goritm