alimentar dex - definiţie, sinonime, conjugare

alimentar

ALIMENTÁR, -Ă, alimentari, -e, adj. De alimente, privitor la alimente. ♢ Industrie alimentară = industrie care transformă materiile prime de origine animală şi vegetală în produse necesare hranei. ♢ Pensie alimentară = sumă de bani necesară întreţinerii unei persoane pe care cineva o plăteşte, lunar, în temeiul unei obligaţii stabilite prin lege sau prin hotărâre judecătorească; pensie de întreţinere. ♦ (Substantivat, f.) Băcănie. – Din fr. alimentaire, lat. alimentarius.
(Dicţionarul explicativ al limbii române)

ALIMENTÁR ~ă (~i, ~e) Care ţine de alimente; propriu alimentelor. Regim ~. Produse ~e.Pensie ~ă sumă de bani pe care o plăteşte cineva unei persoane pe care este obligat s-o întreţină. /<fr. alimentaire, lat. alimentarius
(Noul dicţionar explicativ al limbii române)

ALIMENTÁR, -Ă adj. Referitor la alimente; care serveşte ca aliment. ♢ Pensie alimentară = sumă de bani pe care cineva o plăteşte (lunar) unei persoane pe care are obligaţia s-o întreţină. // s.f. Unitate comercială care vinde alimente. [Cf. fr. alimentaire].
(Dicţionar de neologisme)

ALIMENTÁR, -Ă I. adj. referitor la alimente; care serveşte ca aliment. o pensie ~ă = sumă de bani pe care cineva o plăteşte (lunar) unei persoane pentru întreţinere. II. s. f. unitate comercială unde se vând alimente. (< fr. alimentaire, lat. alimentarius)
(Marele dicţionar de neologisme)

alimentár adj. m., pl. alimentári; f. sg. alimentáră, pl. alimentáre
(Dicţionar ortografic al limbii române)


Cuvinte care încep cu literele: al ali alim alime alimen

Cuvinte se termină cu literele: ar tar ntar entar mentar