ambuscadă dex - definiţie, sinonime, conjugare

ambuscadă

AMBUSCÁDĂ, ambuscade, s.f. 1. Acţiune de luptă în care inamicul este atacat prin surprindere. 2. Loc amenajat şi ocupat de o subunitate militară, în scopul executării unui atac prin surprindere asupra duşmanului. – Din fr. embuscade.
(Dicţionarul explicativ al limbii române)

AMBUSCÁD//Ă ~e f. 1) Loc ascuns de unde inamicul este pândit pentru a-l ataca prin surprindere. 2) Acţiune de luptă constând în atacarea duşmanului prin surprindere. [G.-D. ambuscadei] /<fr. embuscade
(Noul dicţionar explicativ al limbii române)

ambuscádă (ambuscáde), s.f. – 1. Acţiune de luptă în care inamicul este atacat prin surprindere. – 2. Loc amenajat de o unitate militară în scopul executării unui atac prin surprindere împotriva duşmanului. Fr. embuscade.
(Dicţionarul etimologic român)

AMBUSCÁDĂ s.f. 1. Acţiune de luptă în care inamicul este atacat prin surprindere (fiind pândit dinainte). 2. Loc ascuns de unde se pândeşte inamicul pentru a-l surprinde. [< fr. embuscade].
(Dicţionar de neologisme)

AMBUSCÁDĂ s. f. 1. loc ascuns de unde se pândeşte inamicul pentru a-l surprinde. 2. acţiune la luptă în care inamicul este atacat prin surprindere. ♢ (fam.) capcană. (< fr. embuscade)
(Marele dicţionar de neologisme)

ambuscádă s. f., g.-d. art. ambuscádei; pl. ambuscáde
(Dicţionar ortografic al limbii române)


Cuvinte care încep cu literele: am amb ambu ambus ambusc

Cuvinte se termină cu literele: da ada cada scada uscada