antet dex - definiţie, sinonime, conjugare

antet

ANTÉT, anteturi, s.n. Indicaţie tipărită în partea de sus a unei foi de hârtie sau a unui plic, cuprinzând numele, adresa etc. unei instituţii sau ale unei persoane. – Din fr. en-tête.
(Dicţionarul explicativ al limbii române)

ANTÉT ~uri n. Indicaţie tipărită în partea de sus a unei foi de hârtie sau a unui plic, conţinând numele şi adresa unei întreprinderi sau a unei persoane. /<fr. en-tête
(Noul dicţionar explicativ al limbii române)

antét (-turi), s.n. – Indicaţie tipărită în partea de sus a unei foi de hîrtie sau a unui plic, cuprinzînd numele, adresa unei instituţii sau persoane. Fr. en-tête.
(Dicţionarul etimologic român)

ANTÉT s.n. 1. Indicaţie (de obicei tipărită) aflată în partea de sus a unei hârtii sau a unui plic, conţinând numele, adresa etc. ale unei instituţii sau ale unei persoane. 2. Cap de coloană al unui formular, cuprinzând indicaţii asupra datelor de completat. [Pl. -turi, -te / < fr. en-tête – în frunte].
(Dicţionar de neologisme)

ANTÉT s. n. indicaţie (tipărită) în partea de sus a unei hârtii, a unui plic, conţinând numele, adresa etc. ale unei instituţii, întreprinderi sau persoane; header. (< fr. en-tête)
(Marele dicţionar de neologisme)

antét s. n., pl. antéte
(Dicţionar ortografic al limbii române)


Cuvinte care încep cu literele: an ant ante

Cuvinte se termină cu literele: et tet ntet