antrenament dex - definiţie, sinonime, conjugare

antrenament

ANTRENAMÉNT, antrenamente, s.n. 1. Proces complex şi sistematic de pregătire a unui sportiv, a unui cal etc. pentru a avea o bună comportare în competiţiile sportive, în scopul obţinerii unor performanţe. 2. Exerciţiu metodic la care este supus un organ, un aparat sau întregul organism animal, în scopul obţinerii unui producţii superioare. – Din fr. entrainement.
(Dicţionarul explicativ al limbii române)

ANTRENAMÉNT ~e n. 1) Proces complex de antrenare a unui sportiv sau a unei echipe sportive în scopul obţinerii unei performanţe. 2) Exerciţiu metodic la care este supus un organ sau întregul organism în scopul obţinerii unor performanţe superioare. /<fr. entrainement
(Noul dicţionar explicativ al limbii române)

ANTRENAMÉNT s.n. 1. Exerciţii metodice pentru antrenarea unui sportiv. 2. (Zoot.) Exerciţiu metodic la care este supus un organ sau întregul organism animal în scopul obţinerii unei producţii superioare. [< fr. entrainement].
(Dicţionar de neologisme)

ANTRENAMÉNT s. n. 1. complex de exerciţii desfăşurate sistematic pentru antrenarea unui sportiv, dansator, a vocii unui cântăreţ etc. 2. exerciţiu metodic la care este supus un organ sau întregul organism animal în scopul obţinerii unei producţii superioare. (< fr. entraînement)
(Marele dicţionar de neologisme)

antrenamént s. n., pl. antrenaménte
(Dicţionar ortografic al limbii române)


Cuvinte care încep cu literele: an ant antr antre antren

Cuvinte se termină cu literele: nt ent ment ament nament