bis dex - definiţie, sinonime, conjugare
BIS, (1) adj. invar., (2) bisuri, s.n. 1. Adj. invar. (Precedat de un număr) A doua oară; repetat. Numărul 3 bis. ** (Cu valoare de interjecţie) Strigăt prin care spectatorii solicită repetarea unei părţi dintr-un program artistic. 2. S.n. Număr (II 2) prezentat la cererea publicului a doua oară sau ca supliment de program. – Din fr., lat. bis.
(Dicţionarul explicativ al limbii române)

BIS, bisuri, s.n. Număr (II 2) prezentat la cererea publicului a doua oară sau ca supliment de program.
(Supliment DEX)

BIS1 adj. invar. (precedat de un număr) Care se repetă a doua oară; repetat a doua oară. /<lat. bis
(Noul dicţionar explicativ al limbii române)

BIS2 interj. (se foloseşte pentru a exprima dorinţa spectatorilor de a repeta un număr dintr-un program, o arie etc.). /<lat. bis
(Noul dicţionar explicativ al limbii române)

bis adv. – 1. Repetat, a doua oară; se foloseşte numai în enumerările în care un număr determinat apare de două ori. – 2. (Interj.) Încă o dată; se foloseşte pentru a cere actorilor sau cîntăreţilor să repete o parte din programul artistic. Fr. bis, din lat. bis. – Der. bisa, vb. (a repeta).
(Dicţionarul etimologic român)

BIS- v. bi-.
(Dicţionar de neologisme)

BIS adj.invar. A doua oară, repetat. // interj. Exclamaţie folosită de spectatori pentru a solicita un artist, un ansamblu etc. să repete un număr din program, o arie etc. [< lat. bis – de două ori].
(Dicţionar de neologisme)

BIS1- elem. bi-. ()
(Marele dicţionar de neologisme)

BIS2 I. adj. inv., adv. (pe lângă un număr) a doua oară; repetat. II. interj. exclamaţie prin care auditoriul solicită un artist, un ansamblu să repete un număr din program, o arie etc. III. s. n. număr prezentat a doua oară la cererea publicului sau ca supliment de program. (< fr., lat. bis)
(Marele dicţionar de neologisme)

bis adj. invar., adv.
(Dicţionar ortografic al limbii române)Sinonime:
BIS adj. invar. repetat. (Strada Gloriei numărul 2 ~.)
(Dicţionar de sinonime)


Cuvinte care încep cu literele: bi

Cuvinte se termină cu literele: is