blanchet
BLANCHÉT s.n. v. blanchetă2.
(Dicţionar de neologisme)
BLANCHET s.n. Preparat culinar asemănător cu o tocăniţă, din bucăţi de carne albă (viţel, miel, pasăre, măruntaie) în sos alb pe bază de rântaş alb sau îngroşător, cu adaos de ou şi smântână; spre deosebire de ciulama, carnea este tăiată în bucăţi mai mici, iar sosul este mai delicat; fr. blanquette; germ. Blankett; engl. white stew. – V. fricase(u)
(Dicţionar gastronomic explicativ)
(Dicţionar de neologisme)
BLANCHET s.n. Preparat culinar asemănător cu o tocăniţă, din bucăţi de carne albă (viţel, miel, pasăre, măruntaie) în sos alb pe bază de rântaş alb sau îngroşător, cu adaos de ou şi smântână; spre deosebire de ciulama, carnea este tăiată în bucăţi mai mici, iar sosul este mai delicat; fr. blanquette; germ. Blankett; engl. white stew. – V. fricase(u)
(Dicţionar gastronomic explicativ)