boicot dex - definiţie, sinonime, conjugare

boicot

[Sinonime]
BOICÓT, boicoturi, s.n. Interdicţie declarată împotriva unui individ, a unui grup social, a unui stat etc. prin care se stabileşte refuzul de a cumpăra, a vinde sau a întreţine orice fel de relaţii cu cei supuşi acestui procedeu. – Din boicota (derivat regresiv).
(Dicţionarul explicativ al limbii române)

BOICÓT ~uri n. Metodă de luptă politică sau economică, constând în sistarea organizată a relaţiilor cu o persoană (fizică sau juridică) în semn de represalii. /v. a boicota
(Noul dicţionar explicativ al limbii române)

boicót (boicóturi), s.n. – Interdicţie declarată de a cumpăra, vinde sau întreţine relaţii. Fr. boycotter, de la numele engl. Boycott. – Der. boicota, vb.
(Dicţionarul etimologic român)

BOICÓT s.n. Refuz organizat al oricăror legături economice sau politice cu o ţară, cu o întreprindere, cu o persoană etc. ca ripostă la o anumită acţiune a lor şi în scopul de a le izola, cauzându-le astfel prejudicii. [Pron. boi-cot, pl. -turi. / < boicota].
(Dicţionar de neologisme)

BOICÓT s. n. mijloc de constrângere constând în întreruperea organizată a relaţiilor economice, politice etc. cu o ţară, cu o întreprindere etc., în semn de protest. (< fr. boycott)
(Marele dicţionar de neologisme)

boicót s. n. (sil. boi-), pl. boicóturi
(Dicţionar ortografic al limbii române)Sinonime:
BOICÓT s. boicotare.
(Dicţionar de sinonime)


Cuvinte care încep cu literele: bo boi boic boico

Cuvinte se termină cu literele: ot cot icot oicot