bufet dex - definiţie, sinonime, conjugare

bufet

[Sinonime]
BUFÉT, bufete, s.n. 1. Dulap de sufragerie sau de bucătărie în care se ţin vesela, tacâmurile etc. 2. Local mic sau loc special amenajat unde se servesc mâncăruri (reci), băuturi etc. 3. Mâncăruri care se servesc la un bufet (2). – Din fr. bufet.
(Dicţionarul explicativ al limbii române)

BUFÉT ~e n. 1) Dulap în care se păstrează vesela, tacâmurile şi lenjeria de masă. 2) Local (mic) sau cameră într-un local, în care se servesc mâncăruri (reci), patiserie, băuturi. 3) Totalitate a mâncărurilor şi a băuturilor care se servesc într-un asemenea local. /<fr. bufet
(Noul dicţionar explicativ al limbii române)

BUFÉT s.n. 1. Mobilă în care se păstrează vesela şi tacâmurile. 2. Local în care se vând în general mâncăruri reci şi băuturi care se servesc repede (fiind consumate uneori în picioare); loc unde se vând prăjituri, mâncăruri reci, sandvişuri etc. într-o instituţie, într-un teatru etc. 3. Mâncăruri servite la un bufet (2). [Pl. -te, -turi. / < fr. buffet, it. buffetto]
(Dicţionar de neologisme)

BUFÉT s. n. 1. mobilă în care se păstrează vesela şi tacâmurile. 2. local în care se vând mâncăruri reci şi băuturi care se servesc repede (consumate uneori în picioare); loc unde se vând prăjituri, mâncăruri reci, sandvişuri într-o instituţie, într-un teatru etc. 3. mâncăruri servite la un bufet (2). (< fr. buffet)
(Marele dicţionar de neologisme)

bufet lustruit expr. (intl.) persoană bine îmbrăcată. (Notă: Definiţia este preluată din Dicţionar de argou al limbii române, Editura Niculescu, 2007)
(Alte dicţionare)

bufet, bufete s.n. burtă. (Notă: Definiţia este preluată din Dicţionar de argou al limbii române, Editura Niculescu, 2007)
(Alte dicţionare)

bufét s. n., pl. buféte
(Dicţionar ortografic al limbii române)Sinonime:
BUFET EXPRÉS s. (englezism) snack(-bar).
(Dicţionar de sinonime)


Cuvinte care încep cu literele: bu buf bufe

Cuvinte se termină cu literele: et fet ufet