cablat dex - definiţie, sinonime, conjugare
CABLÁ, cablez. vb. I. Tranz. 1. A confecţiona un cablu prin răsucirea sau împletirea firelor în mănunchiuri şi unirea mănunchiurilor între ele. 2. A aşeza, a instala cabluri de telecomunicaţii. ♦ A face legătura (unui bloc, unei case etc.) cu un cablu de telecomunicaţii. – Din fr. câbler.
(Dicţionarul explicativ al limbii române)

CABLÁT, -Ă, cablaţi, -te, adj. (Despre blocuri, case etc.) Care este conectat la o reţea electrică, telefonică etc. – V. cabla.
(Dicţionarul explicativ al limbii române)

A CABL//Á ~éz tranz. 1) (locuinţe, instituţii etc.) A prevedea cu cabluri (de telecomunicaţii); a face legătura cu un cablu de telecomunicaţii. 2) (fire metalice) A asambla prin răsucire sau împletire într-un singur cablu; a transforma în cablu, răsucind sau împletind. /< fr. câbler
(Noul dicţionar explicativ al limbii române)

CABLÁ vb. I. tr. A instala cabluri de telecomunicaţii. ♦ A face legătura (unui bloc, unei case etc.) cu un cablu de telecomunicaţii. [< fr. câbler].
(Dicţionar de neologisme)

CABLÁ vb. tr. 1. a instala cabluri de telecomunicaţii; a conecta la o reţea electrică, telefonică, tv. 2. a răsuci un ansamblu de fire de sârmă pentru a forma un cablu. (< fr. câbler)
(Marele dicţionar de neologisme)

cablá vb. (sil. -bla), ind. prez. 1 sg. cabléz, 3 sg. şi pl. cableáză
(Dicţionar ortografic al limbii române)


Cuvinte care încep cu literele: ca cab cabl cabla

Cuvinte se termină cu literele: at lat blat ablat