camufla dex - definiţie, sinonime, conjugare
CAMUFLÁ, camuflez, vb. I. Tranz. şi refl. 1. A (se) ascunde vederii inamicului. ♦ Tranz. A acoperi şi a ascunde o sursă de lumină, pentru ca razele ei să nu străbată afară în timpul nopţii. 2. Fig. A (se) ascunde, a (se) deghiza, a (se) masca. – Din fr. camoufler.
(Dicţionarul explicativ al limbii române)

A CAMUFL//Á ~éz tranz. 1) A face să se camufleze. 2) (surse de lumină) A acoperi pentru a nu străbate în timpul nopţii afară. 3) (obiective militare) A ascunde de inamic, prin diverse procedee. /<fr. camoufler
(Noul dicţionar explicativ al limbii române)

A SE CAMUFL//Á mă ~éz intranz. 1) A se ascunde pentru a nu fi descoperit de inamic. 2) A se ascunde sub aparenţe înşelătoare (cu scopul de a induce în eroare); a se masca; a se deghiza; a se travesti. /<fr. camoufler
(Noul dicţionar explicativ al limbii române)

CAMUFLÁ vb. I. 1. tr., refl. A (se) ascunde vederii inamicului. ♦ tr. A acoperi (o sursă de lumină) pentru a nu putea străbate lumina în afară noaptea. 2. tr. (Fig.) A ascunde, a deghiza (un plan, o intenţie, o acţiune etc.). [< fr. camoufler, cf. it. camuffare – a deghiza, a înşela].
(Dicţionar de neologisme)

CAMUFLÁ vb. I. refl. a (se) ascunde vederii inamicului. II. tr. 1. a acoperi orice sursă de lumină pe timp de noapte. 2. (fig.) a ascunde, a deghiza (un plan, o intenţie etc.). (< fr. camoufler)
(Marele dicţionar de neologisme)

camuflá vb. (sil. -fla), ind. prez. 1 sg. camufléz, 3 sg. şi pl. camufleáză
(Dicţionar ortografic al limbii române)Sinonime:
CAMUFLÁ vb. a masca. (~ geamurile în timp de război.)
(Dicţionar de sinonime)

CAMUFLÁ vb. v. ascunde, disimula, tăinui.
(Dicţionar de sinonime)Antonime:
A camufla ≠ a evidenţia
(Dicţionar de antonime)


Cuvinte care încep cu literele: ca cam camu camuf camufl

Cuvinte se termină cu literele: la fla ufla mufla amufla