camuflat dex - definiţie, sinonime, conjugare
CAMUFLÁ, camuflez, vb. I. Tranz. şi refl. 1. A (se) ascunde vederii inamicului. ♦ Tranz. A acoperi şi a ascunde o sursă de lumină, pentru ca razele ei să nu străbată afară în timpul nopţii. 2. Fig. A (se) ascunde, a (se) deghiza, a (se) masca. – Din fr. camoufler.
(Dicţionarul explicativ al limbii române)

CAMUFLÁT, -Ă, camuflaţi, -te, adj. Ascuns vederii inamicului. ♦ (Despre o sursă de lumină) Acoperit (ca să nu străbată razele în timpul nopţii). ♦ Fig. Deghizat, mascat. – V. camufla.
(Dicţionarul explicativ al limbii române)

A CAMUFL//Á ~éz tranz. 1) A face să se camufleze. 2) (surse de lumină) A acoperi pentru a nu străbate în timpul nopţii afară. 3) (obiective militare) A ascunde de inamic, prin diverse procedee. /<fr. camoufler
(Noul dicţionar explicativ al limbii române)

A SE CAMUFL//Á mă ~éz intranz. 1) A se ascunde pentru a nu fi descoperit de inamic. 2) A se ascunde sub aparenţe înşelătoare (cu scopul de a induce în eroare); a se masca; a se deghiza; a se travesti. /<fr. camoufler
(Noul dicţionar explicativ al limbii române)

CAMUFLÁ vb. I. 1. tr., refl. A (se) ascunde vederii inamicului. ♦ tr. A acoperi (o sursă de lumină) pentru a nu putea străbate lumina în afară noaptea. 2. tr. (Fig.) A ascunde, a deghiza (un plan, o intenţie, o acţiune etc.). [< fr. camoufler, cf. it. camuffare – a deghiza, a înşela].
(Dicţionar de neologisme)

CAMUFLÁ vb. I. refl. a (se) ascunde vederii inamicului. II. tr. 1. a acoperi orice sursă de lumină pe timp de noapte. 2. (fig.) a ascunde, a deghiza (un plan, o intenţie etc.). (< fr. camoufler)
(Marele dicţionar de neologisme)

camuflá vb. (sil. -fla), ind. prez. 1 sg. camufléz, 3 sg. şi pl. camufleáză
(Dicţionar ortografic al limbii române)Sinonime:
CAMUFLÁ vb. a masca. (~ geamurile în timp de război.)
(Dicţionar de sinonime)

CAMUFLÁ vb. v. ascunde, disimula, tăinui.
(Dicţionar de sinonime)

CAMUFLÁT adj. 1. v. acoperit. 2. v. secret.
(Dicţionar de sinonime)

CAMUFLÁT adj. v. disimulat.
(Dicţionar de sinonime)Antonime:
A camufla ≠ a evidenţia
(Dicţionar de antonime)


Cuvinte care încep cu literele: ca cam camu camuf camufl

Cuvinte se termină cu literele: at lat flat uflat muflat