captator dex - definiţie, sinonime, conjugare

captator

CAPTATÓR, captatoare, s.n. 1. Dispozitiv care serveşte la captare. ♢ Captator solar = instalaţie pentru captarea şi transformarea energiei solare în energie termică sau electrică. 2. Dispozitiv montat pe vehicule cu tracţiune electrică pentru a realiza un contact alunecător cu firul aerian de contact. – Capta + suf. -tor.
(Dicţionarul explicativ al limbii române)

CAPTAT//ÓR ~oáre n. Dispozitiv care serveşte pentru a capta. ♢ ~ de curent dispozitiv montat la extremitatea unui troleu pentru a realiza un contact mobil cu firul electric. /a capta + suf. ~tor
(Noul dicţionar explicativ al limbii române)

CAPTATÓR, -OÁRE adj. Care captează. // s.n. Dispozitiv tehnic folosit pentru captare. ♢ Captator de curent = dispozitiv montat la capătul unui troleu pentru a face un contact alunecător cu firul aerian. [Cf. fr. captatoire].
(Dicţionar de neologisme)

CAPTATÓR s. n. 1. dispozitiv tehnic pentru captare. o ~ solar = instalaţie pentru captarea şi transformarea energiei solare în energie termică sau electrică. 2. ~ de curent = dispozitiv montat la capătul unui troleu pentru a face un contact alunecător cu firul aerian. (după fr. capteur)
(Marele dicţionar de neologisme)

captatór s. n., pl. captatoáre
(Dicţionar ortografic al limbii române)


Cuvinte care încep cu literele: ca cap capt capta captat

Cuvinte se termină cu literele: or tor ator tator ptator