club dex - definiţie, sinonime, conjugare

club

CLUB, cluburi, s.n. Asociaţie menită să creeze membrilor săi condiţii favorabile pentru desfăşurarea unei anumite activităţi (cultural-educative, sportive etc.) în timpul liber; local care serveşte acestei asociaţii. – Din fr., engl. club.
(Dicţionarul explicativ al limbii române)

CLUB ~uri n. 1) Instituţie culturală, cu scopuri educative şi recreative. 2) Local în care îşi desfăşoară activitatea o astfel de instituţie. 3) Asociaţie care reuneşte persoane cu interese comune, pentru a-şi petrece timpul liber sau pentru contacte de ordin politic, ştiinţific, sportiv etc. /<fr., engl. club
(Noul dicţionar explicativ al limbii române)

AUTOMOBIL CLUB ROMÂN (A.C.R.), asociaţie a automobiliştilor din România, înfiinţată în Bucureşti în 1904 sub denumirea „Asociaţia Automobil Club Român”, la iniţiativa lui G.V. Bibescu, pentru dezvoltarea sportului şi turismului cu automobilul; reorganizată în 1967 sub denumirea actuală. Este membră a Federaţiei Internaţionale a Automobilului, din 1912, şi a Alianţei Internaţionale de Turism, din 1979. (Notă: Definiţia este preluată din Dicţionar enciclopedic vol. I A-C, Editura Enciclopedică, 1993)
(Dicţionar enciclopedic)

CLUB s.n. 1. Cerc pe lângă o întreprindere, o instituţie, un sindicat etc., unde se reunesc membrii săi în timpul liber pentru activităţi cultural-educative, pentru a face sport etc.; local unde funcţionează un astfel de cerc. 2. Asociaţie (politică), cerc de persoane care se întrunesc regulat într-un anumit local; local care serveşte acestei asociaţii, acestui cerc. 3. (Mar.) Scondru pe care se înverghează marginea de întinsură la unele vele latine. V. greement. [< fr., engl. club].
(Dicţionar de neologisme)

CLUB1 s. n. 1. cerc pe lângă o întreprindere, o instituţie, un sindicat etc., unde se reunesc membrii săi în timpul liber pentru activităţi cultural-educative, sport etc. 2. (în ţările capitaliste) asociaţie (politică), cerc de persoane care se întrunesc regulat într-un anumit local; localul însuşi. 3. (mar.) vergă montată pe bompresul corăbiilor mari pentru a susţine marginea de întinsură a velelor triunghiulare numite focuri. (< fr., engl. club)
(Marele dicţionar de neologisme)

CLUB2 s. m. crosă cu care se loveşte mingea la golf. (< engl. club)
(Marele dicţionar de neologisme)

club-bar s. n., pl. club-báruri
(Dicţionar ortografic al limbii române)

club s. n., pl. clúburi
(Dicţionar ortografic al limbii române)


Cuvinte care încep cu literele: cl clu

Cuvinte se termină cu literele: ub lub