compatibilitate dex - definiţie, sinonime, conjugare

compatibilitate

[Sinonime]
COMPATIBILITÁTE s.f. 1. Faptul de a fi compatibil; însuşirea a tot ce e compatibil; potrivire. 2. (Log.) Raport între două enunţuri care nu se exclud reciproc. 3. (Mat.) Proprietate a unui sistem de relaţii de a fi compatibil, părţile sale neexcluzându-se una pe cealaltă. 4. (Tel.; în sintagma) Compatibilitate inversă = retrocompatibilitate. – Din fr. compatibilité.
(Dicţionarul explicativ al limbii române)

COMPATIBILITÁTE f. 1) Caracter compatibil. 2) log. Raport între două enunţuri care nu se exclud reciproc. 3) mat. Proprietate a părţilor unui sistem de a nu se exclude reciproc. /<fr. compatibilité
(Noul dicţionar explicativ al limbii române)

COMPATIBILITÁTE s.f. Faptul, însuşirea de a fi compatibil; potrivire. ♦ (Log.) Raport între două enunţuri care nu se exclud reciproc. ♦ (Mat.) Proprietate a unui sistem de relaţii (ecuaţii, inegalităţi etc.) de a fi compatibil. [Cf. fr. compatibilité].
(Dicţionar de neologisme)

COMPATIBILITÁTE s. f. 1. faptul, însuşirea de a fi compatibil. ♢ (lingv.) însuşirea de a putea exista împreună, de a suporta asocierea cu un cuvânt sau prezenţa unei categorii gramaticale. 2. (log.) raport între două enunţuri care nu se exclud reciproc. 3. (mat.) proprietate a unui sistem de relaţii de a fi compatibil. 4. (telec.) ~ inversă = retrocompatibilitate. (< fr. compatibilité)
(Marele dicţionar de neologisme)

compatibilitáte s. f., g.-d. art. compatibilităţii
(Dicţionar ortografic al limbii române)Sinonime:
COMPATIBILITÁTE s. v. potrivire.
(Dicţionar de sinonime)Antonime:
Compatibilitateincompatibilitate
(Dicţionar de antonime)


Cuvinte care încep cu literele: co com comp compa compat

Cuvinte se termină cu literele: te ate tate itate litate