comunica dex - definiţie, sinonime, conjugare
COMUNICÁ, comúnic, vb. I. 1. Tranz. A face cunoscut, a da de ştire; a informa, a înştiinţa, a spune. ♦ Intranz. (Despre oameni, comunităţi sociale etc.) A se pune în legătură, în contact cu...; a vorbi cu... 2. Intranz. A fi în legătură cu..., a duce la... Cămara comunică cu pivniţa. – Din fr. communiquer.
(Dicţionarul explicativ al limbii române)

A COMUNICÁ comúnic 1. tranz. (ştiri, veşti, informaţii) A aduce la cunoştinţa publicului larg; a transmite; a relata; a anunţa; a emite; a difuza. 2. intranz. (despre persoane, comunităţi sociale) A întreţine relaţii permanente; a fi în legături de prietenie. /<fr. communiquer
(Noul dicţionar explicativ al limbii române)

COMUNICÁ vb. I. 1. tr. A face cunoscut; a înştiinţa, a transmite. ♦ A face, a prezenta o comunicare. 2. intr. A fi, a se pune în legătură cu..., a vorbi cu...; a duce la... [P.i. comúnic. / < fr. communiquer, cf. lat. communicare].
(Dicţionar de neologisme)

COMUNICÁ vb. I. tr. a face cunoscut; a înştiinţa. ♢ a prezenta o comunicare (4). II. intr. a fi, a se pune în legătură cu... (<fr. communiquer, lat. communicare)
(Marele dicţionar de neologisme)

comunicá vb., ind. prez. 1 sg. comúnic, 3 sg. şi pl. comúnică
(Dicţionar ortografic al limbii române)Sinonime:
COMUNICÁ vb. 1. a anunţa, a informa, a încunoştinţa, a înştiinţa, a vesti, (rar) a semnaliza, (Transilv. şi Ban.) a ştirici. (Vă ~ că trebuie să fiţi prezenţi.) 2. v. anunţa. 3. v. transmite. 4. v. declara.
(Dicţionar de sinonime)

COMUNICÁ vb. v. cumineca, împărtăşi.
(Dicţionar de sinonime)


Cuvinte care încep cu literele: co com comu comun comuni

Cuvinte se termină cu literele: ca ica nica unica munica