comunicare dex - definiţie, sinonime, conjugare
COMUNICÁ, comúnic, vb. I. 1. Tranz. A face cunoscut, a da de ştire; a informa, a înştiinţa, a spune. ♦ Intranz. (Despre oameni, comunităţi sociale etc.) A se pune în legătură, în contact cu...; a vorbi cu... 2. Intranz. A fi în legătură cu..., a duce la... Cămara comunică cu pivniţa. – Din fr. communiquer.
(Dicţionarul explicativ al limbii române)

COMUNICÁRE, comunicări, s.f. Acţiunea de a comunica şi rezultatul ei. 1. Înştiinţare, ştire, veste; raport, relaţie, legătură. 2. Prezentare, într-un cerc de specialişti, a unei contribuţii personale într-o problemă ştiinţifică. – V. comunica.
(Dicţionarul explicativ al limbii române)

A COMUNICÁ comúnic 1. tranz. (ştiri, veşti, informaţii) A aduce la cunoştinţa publicului larg; a transmite; a relata; a anunţa; a emite; a difuza. 2. intranz. (despre persoane, comunităţi sociale) A întreţine relaţii permanente; a fi în legături de prietenie. /<fr. communiquer
(Noul dicţionar explicativ al limbii române)

COMUNIC//ÁRE ~ări f. 1) v. A COMUNICA. 2) Referat ştiinţific de proporţii reduse. A face o ~. /v. a comunica
(Noul dicţionar explicativ al limbii române)

COMUNICÁ vb. I. 1. tr. A face cunoscut; a înştiinţa, a transmite. ♦ A face, a prezenta o comunicare. 2. intr. A fi, a se pune în legătură cu..., a vorbi cu...; a duce la... [P.i. comúnic. / < fr. communiquer, cf. lat. communicare].
(Dicţionar de neologisme)

COMUNICÁRE s.f. 1. Acţiunea de a comunica şi rezultatul ei. 2. Înştiinţare, informaţie, ştire; raport. 3. Contact, relaţie, legătură. 4. Prezentare într-un cerc restrâns de specialişti a unei contribuţii personale într-o problemă ştiinţifică; lucrare care face obiectul unei comunicări. ♢ Comunicare artistică = transmitere a mesajului artistic de la creator la receptor prin intermediul operei de artă. [< comunica].
(Dicţionar de neologisme)

COMUNICÁ vb. I. tr. a face cunoscut; a înştiinţa. ♢ a prezenta o comunicare (4). II. intr. a fi, a se pune în legătură cu... (<fr. communiquer, lat. communicare)
(Marele dicţionar de neologisme)

COMUNICÁRE s. f. 1. acţiunea de a comunica. 2. înştiinţare, veste, ştire. 3. contact, relaţie, legătură. 4. prezentare într-un cerc restrâns de specialişti a unei contribuţii personale într-o problemă ştiinţifică; lucrare care face obiectul unei asemenea prezentări. (<comunica)
(Marele dicţionar de neologisme)

comunicá vb., ind. prez. 1 sg. comúnic, 3 sg. şi pl. comúnică
(Dicţionar ortografic al limbii române)

comunicáre s. f., g.-d. art. comunicării; pl. comunicări
(Dicţionar ortografic al limbii române)Sinonime:
COMUNICÁ vb. 1. a anunţa, a informa, a încunoştinţa, a înştiinţa, a vesti, (rar) a semnaliza, (Transilv. şi Ban.) a ştirici. (Vă ~ că trebuie să fiţi prezenţi.) 2. v. anunţa. 3. v. transmite. 4. v. declara.
(Dicţionar de sinonime)

COMUNICÁ vb. v. cumineca, împărtăşi.
(Dicţionar de sinonime)

COMUNICÁRE s. 1. v. anunţare. 2. (concr.) anunţ, aviz, încunoştinţare, înştiinţare, mesaj. (Am primit acasă o ~.) 3. (concr.) informaţie, ştire, veste. (O ~ de mare importanţă.) 4. v. transmitere. 5. v. declaraţie.
(Dicţionar de sinonime)


Cuvinte care încep cu literele: co com comu comun comuni

Cuvinte se termină cu literele: re are care icare nicare