condensator dex - definiţie, sinonime, conjugare

condensator

CONDENSATÓR, condensatori, s.m. 1. Aparat care serveşte la lichefierea unei mase de vapori în vederea recuperării lichidului din care au provenit sau a eliminării unor componenţi volatili. 2. Sistem de două conductoare separate printr-un mediu izolant sau prin vid, servind la acumularea de electricitate statică. ♢ Condensator variabil = condensator a cărui capacitate poate fi variată prin deplasarea relativă a armăturilor lui. – Din fr. condensateur.
(Dicţionarul explicativ al limbii române)

CONDENSAT//ÓR ~oáre n. 1) Dispozitiv destinat condensării vaporilor de apă sau de alt lichid prin răcire la o anumită presiune. 2) Dispozitiv folosit pentru a acumula electricitate statică. ~ electric. /<fr. condensateur
(Noul dicţionar explicativ al limbii române)

CONDENSATÓR s.n. 1. Aparat folosit pentru condensarea unei mase de vapori. 2. Sistem de doi conductori izolaţi, care serveşte la înmagazinarea de electricitate statică. [Pl. -oare, (s.m.) -ori. / cf. fr. condensateur].
(Dicţionar de neologisme)

CONDENSATÓR s. n. 1. aparat, recipient pentru condensarea unei mase de vapori cu un agent de răcire. 2. sistem de două conductoare, izolate printr-un dielectric, la înmagazinarea de electricitate statică. (< fr. condensateur)
(Marele dicţionar de neologisme)

condensatór s. n., pl. condensatoáre
(Dicţionar ortografic al limbii române)


Cuvinte care încep cu literele: co con cond conde conden

Cuvinte se termină cu literele: or tor ator sator nsator