cooperație dex - definiţie, sinonime, conjugare

cooperație

[Sinonime]
COOPERÁŢIE, s.f. 1. Cooperare. 2. Asociere, uniune de persoane în întreprinderi cooperatiste (de producţie, de consum, de desfacere, de credit, prestări de servicii etc.). – Din fr. coopération, rus. kooperaţiia.
(Dicţionarul explicativ al limbii române)

COOPERÁŢI//E ~i f. Formă de organizare colectivă a muncii; sistem cooperativ. [Art. cooperaţia; G.-D. cooperaţiei; Sil. -ţi-e] /<fr. coopération
(Noul dicţionar explicativ al limbii române)

COOPERÁŢIE s.f. 1. Formă de organizare a muncii în care mai multe persoane participă în comun la acelaşi proces de muncă sau la diverse procese ale muncii legate între ele. ♦ (În orânduirea socialistă) Asociere a oamenilor muncii în întreprinderi cooperatiste de producţie sau de aprovizionare şi desfacere. 2. Cooperare. [Gen. -iei, var. cooperaţiune s.f. / cf. fr. coopération, it. cooperazione].
(Dicţionar de neologisme)

COOPERÁŢIE s. f. 1. cooperare. ♢ formă de organizare a muncii în care mai multe persoane participă în comun, cu mijloace de producţie proprii, la acelaşi proces de muncă sau la diverse procese ale muncii legate între ele. 2. sistemul cooperativelor dintr-un anumit domeniu de activitate. (< fr. coopération)
(Marele dicţionar de neologisme)

cooperáţie s. f. (sil. co-o-) → operaţie
(Dicţionar ortografic al limbii române)Sinonime:
COOPERÁŢIE s. v. colaborare.
(Dicţionar de sinonime)


Cuvinte care încep cu literele: co coo coop coope cooper

Cuvinte se termină cu literele: ie tie atie ratie eratie