cuiva dex - definiţie, sinonime, conjugare

cuiva

[Sinonime]
CINEVÁ pron. nehot. Un om oarecare (dintre mai mulţi), o persoană pe care n-o cunoaştem (sau care nu trebuie sau nu vrem să fie numită); oarecine, careva, cinevaşi. ♦ (Fam.; purtând accentul în frază) Un om de valoare, de seamă. [Gen.-dat.: cuiva] – Cine + va.
(Dicţionarul explicativ al limbii române)

CINEVÁ pron. nehot. 1) O persoană necunoscută, neidentificată; careva. A venit ~. 2) fig. Om de vază. Vrea să fie ~. /cine + va
(Noul dicţionar explicativ al limbii române)

a arde cămaşa pe cineva expr. a fi în criză de timp (Notă: Definiţia este preluată din Dicţionar de argou al limbii române, Editura Niculescu, 2007)
(Alte dicţionare)

a aranja mutra cuiva expr. a desfigura pe cineva (Notă: Definiţia este preluată din Dicţionar de argou al limbii române, Editura Niculescu, 2007)
(Alte dicţionare)

a cădea în cur după cineva expr. (vulg.) a se îndrăgosti de cineva, a fi fascinat de cineva. (Notă: Definiţia este preluată din Dicţionar de argou al limbii române, Editura Niculescu, 2007)
(Alte dicţionare)

cinevá pr., g.-d. cuiva (sil. cui-)
(Dicţionar ortografic al limbii române)Sinonime:
CINEVÁ pron. careva, oarecare, unul, vreunul, (pop.) cinevaşilea, (înv. şi reg.) oarecine, oareşicine, (înv.) cinevaşi, neştine. (E ~ care a întârziat?)
(Dicţionar de sinonime)Antonime:
Cinevanimeni
(Dicţionar de antonime)


Cuvinte care încep cu literele: cu cui cuiv

Cuvinte se termină cu literele: va iva uiva