defetism dex - definiţie, sinonime, conjugare

defetism

DEFETÍSM s.n. 1. Opinia, părerea, atitudinea celui ce nu are încredere în reuşita unei acţiuni; lipsă de încredere. 2. Infracţiune care constă în lansarea, răspândirea sau publicarea, în timp de război, de zvonuri sau informaţii false, exagerate sau tendenţioase, relative la situaţia economică, politică şi socială a ţării. – Din fr. défaitisme.
(Dicţionarul explicativ al limbii române)

DEFETÍSM n. Atitudine de neîncredere în reuşita unei acţiuni sau în justeţea unei cauze. /<fr. défaitisme
(Noul dicţionar explicativ al limbii române)

DEFETÍSM s.n. 1. Atitudine de defetist; opinie, părere, atitudine a celui care (afectează că) nu crede în reuşita unei acţiuni sau în justeţea unei cauze, pe care o consideră pierdută. 2. Infracţiune constând în lansarea şi răspândirea în timp de război a unor zvonuri sau informaţii false, exagerate sau tendenţioase cu privire la situaţia politică, economică şi socială a ţării. [< fr. défaitisme].
(Dicţionar de neologisme)

DEFETÍSM s. n. 1. opinie, atitudine a celui care nu crede în reuşita unei acţiuni, în justeţea unei cauze pe care o consideră pierdută. 2. infracţiune constând în lansarea şi răspândirea în timp de război a unor zvonuri sau informaţii false, tendenţioase cu privire la situaţia politică, economică şi socială a ţării. (< fr. défaitisme)
(Marele dicţionar de neologisme)

defetísm s. n.
(Dicţionar ortografic al limbii române)


Cuvinte care încep cu literele: de def defe defet defeti

Cuvinte se termină cu literele: sm ism tism etism fetism