deflație dex - definiţie, sinonime, conjugare

deflație

DEFLÁŢIE, deflaţii, s.f. 1. Retragere din circulaţie a unei cantităţi de bancnote în timpul unei inflaţii, pentru a face să crească puterea de cumpărare a banului. 2. Proces de răspândire prin intermediul vântului a materialului rezultat în urma eroziunii. – Din fr. déflation.
(Dicţionarul explicativ al limbii române)

DEFLÁŢI//E ~i f. Ansamblu de măsuri economice şi financiare luate pentru a soluţiona o criză de inflaţie. [Art. deflaţia; G.-D. deflaţiei; Sil. -ţi-e] /<fr. déflation
(Noul dicţionar explicativ al limbii române)

DEFLÁŢIE s.f. 1. Retragere din circulaţie a unei anumite cantităţi de bancnote în timpul unei inflaţii, pentru a face să crească puterea de cumpărare a banului. 2. Acţiunea de îndepărtare şi de transportare de către vânt a nisipurilor provenite din dezagregarea rocilor de la suprafaţa pământului. [Gen. -iei. / < fr. déflation].
(Dicţionar de neologisme)

DEFLÁŢIE s. f. 1. ansamblu de măsuri economice luate în scopul combaterii inflaţiei, al corectării dezechilibrului balanţei de plăţi. 2. spulberarea de către vânt a nisipurilor provenite din dezagregarea rocilor de la suprafaţa pământului. (< fr. déflation)
(Marele dicţionar de neologisme)

defláţie s. f. (sil. -fla-ţi-e), art. defláţia (sil.-ţi-a), g.-d. art. defláţiei; pl. defláţii, art. defláţiile (sil. -ţi-i-)
(Dicţionar ortografic al limbii române)


Cuvinte care încep cu literele: de def defl defla deflat

Cuvinte se termină cu literele: ie tie atie latie flatie