discontinuitate dex - definiţie, sinonime, conjugare

discontinuitate

[Sinonime]
DISCONTINUITÁTE, discontinuităţi, s.f. Lipsă de continuitate între mai multe elemente care se succedă în timp sau în spaţiu; intermitenţă. ♦ (Mat., Fiz.) Variaţie bruscă şi în salturi a valorii unei mărimi; trecere de la o valoare la alta, îndepărtată de ea, a unei mărimi. [Pr.: -nu-i-] – Din fr. discontinuité.
(Dicţionarul explicativ al limbii române)

DISCONTINUIT//ÁTE ~ăţi f. 1) Lipsă de continuitate; intermitenţă. 2) mat. fiz. Trecere bruscă de la o valoare la alta fără parcurgerea valorilor intermediare. [Art. discontinuitatea; G.-D. discontinuităţii; Sil. -nu-i-] /<fr. discontinuité
(Noul dicţionar explicativ al limbii române)

DISCONTINUITÁTE s.f. Lipsă de continuitate; întrerupere. ♦ (Mat.) Proprietate a unei funcţii de a sări de la o valoare la alta, fără a trece prin valorile intermediare. [Pron. -nu-i-. / cf. fr. discontinuité].
(Dicţionar de neologisme)

DISCONTINUITÁTE s. f. 1. lipsa de continuitate; întrerupere. ♢ (mat., fiz.) variaţie bruscă, în salturi, a valorii unei mărimi; trecerea de la o valoare la alta, fără parcurgerea valorilor intermediare. ♢ modificare rapidă a valorii unui element meteorologic pe distanţe mici. 2. categorie filozofică desemnând distribuţia şi succesiunea cu întreruperi în spaţiu şi timp a materiei. (< fr. discontinuité)
(Marele dicţionar de neologisme)

discontinuitáte s. f. → continuitate
(Dicţionar ortografic al limbii române)Sinonime:
DISCONTINUITÁTE s. v. intermitenţă.
(Dicţionar de sinonime)Antonime:
Discontinuitatecontinuitate
(Dicţionar de antonime)


Cuvinte care încep cu literele: di dis disc disco discon

Cuvinte se termină cu literele: te ate tate itate uitate