divizie dex - definiţie, sinonime, conjugare

divizie

[Sinonime]
DIVÍZIE, divizii, s.f. 1. Mare unitate militară, constituită de obicei din mai multe regimente. ♦ Comandamentul unei divizii (1). 2. Fiecare dintre categoriile principale în care sunt încadrate echipele ce participă la o competiţie sportivă cu caracter naţional. – Din rus. diviziia. Cf. fr. d i v i s i o n.
(Dicţionarul explicativ al limbii române)

DIVÍZI//E ~i f. 1) Unitate militară constând din mai multe regimente. 2) Categorie de calificare a echipelor sportive, care participă la o competiţie cu caracter naţional. [Art. divizia; G.-D. diviziei; Sil. -zi-e] /<rus. diviziia
(Noul dicţionar explicativ al limbii române)

DIVÍZIE s.f. 1. Mare unitate militară care are mai multe regimente de arme diferite sau mai multe nave de război. ♦ Comandamentul unei asemenea unităţi militare. 2. Categorie de calificare a echipelor sportive. [Gen. -iei. / < rus. diviziia, cf. fr. division].
(Dicţionar de neologisme)

DIVÍZIE s. f. 1. mare unitate militară din mai multe regimente de arme diferite sau mai multe nave de acelaşi tip. ♢ comandamentul unei asemenea unităţi militare. 2. categorie de calificare a echipelor sportive. 3. ansamblu de mai multe birouri sub direcţia unui şef; secţie, serviciu (la căile ferate). (< rus. diviziia)
(Marele dicţionar de neologisme)

divízie s. f. (sil. -zi-e), art. divízia (sil. -zi-a), g.-d. art. divíziei; pl. divízii, art. divíziile (sil. -zi-i-)
(Dicţionar ortografic al limbii române)Sinonime:
DIVÍZIE s. (SPORT) categorie. (Echipă de ~ A.)
(Dicţionar de sinonime)


Cuvinte care încep cu literele: di div divi diviz divizi

Cuvinte se termină cu literele: ie zie izie vizie ivizie