doctorat dex - definiţie, sinonime, conjugare

doctorat

DOCTORÁT, doctorate, s.n. Stagiu de calificare ştiinţifică superioară, efectuat după terminarea studiilor universitare, în vederea obţinerii titlului de doctor (2); examen final, de susţinere a unei lucrări, dat pentru obţinerea acestui titlu; titlu de doctor (2) obţinut în urma acestui examen. – Din fr. doctorat.
(Dicţionarul explicativ al limbii române)

DOCTORÁT ~e n. 1) Perioadă de calificare ştiinţifică în vederea obţinerii titlului de doctor; doctorantură. 2) Examen pentru obţinerea titlului de doctor prin susţinerea unei lucrări (teze). 3) Titlu de doctor. /<fr. doctorat, lat. doctoratus
(Noul dicţionar explicativ al limbii române)

DOCTORÁT s.n. Formă de studii suprauniversitare, constând dintr-o serie de cursuri, examene şi o teză, organizate pe lângă instituţiile de învăţământ superior şi care conferă titlul de doctor într-o anumită specialitate. ♦ Calificarea posesorului titlului de doctor (în ştiinţe); examen final de susţinere a tezei pentru obţinerea titlului de doctor. [< fr. doctorat].
(Dicţionar de neologisme)

DOCTORÁT s. n. formă de studii suprauniversitare constând dintr-o serie de cursuri, examene şi o teză, organizate pe lângă instituţiile de învăţământ superior şi care conferă titlul de doctor într-o anumită specialitate; doctorantură. (< fr. doctorat)
(Marele dicţionar de neologisme)

doctorát s. n., pl. doctoráte
(Dicţionar ortografic al limbii române)


Cuvinte care încep cu literele: do doc doct docto doctor

Cuvinte se termină cu literele: at rat orat torat ctorat