document dex - definiţie, sinonime, conjugare

document

[Sinonime]
DOCUMÉNT, documente, s.n. 1. Act prin care se adevereşte, se constată sau se preconizează un fapt, se conferă un drept, se recunoaşte o obligaţie. 2. Text scris sau tipărit, inscripţie sau altă mărturie servind la cunoaşterea unui fapt real actual sau din trecut. – Din fr. document, lat. documentum.
(Dicţionarul explicativ al limbii române)

DOCUMÉNT ~e n. 1) Act scris prin care se atestă un fapt (identitatea, naşterea, căsătoria etc.), se conferă sau se recunoaşte un drept. 2) Mărturie scrisă sau tipărită (text, inscripţie, fotografie etc.) care serveşte la cunoaşterea sau adeverirea unui fapt istoric. /<fr. document, lat. documentum
(Noul dicţionar explicativ al limbii române)

DOCUMÉNT s.n. Act, dovadă scrisă prin care se atestă un fapt, se conferă, se recunoaşte un drept, o obligaţie etc. ♦ Scrisoare, lucru (text, înscris, inscripţie, fotografie, monument etc.) care poate servi la cunoaşterea mai temeinică a unui eveniment, a unui fapt istoric sau actual. [< lat. documentum, cf. fr. document, it. documento].
(Dicţionar de neologisme)

DOCUMÉNT s. n. 1. înscris prin care se atestă un fapt, se conferă un drept, se recunoaşte o obligaţie etc. 2. text, inscripţie, fotografie etc. care poate servi la cunoaşterea mai temeinică a unui eveniment, a unui fapt istoric sau actual. (< fr. document, lat. documentum)
(Marele dicţionar de neologisme)

documént s. n., pl. documénte
(Dicţionar ortografic al limbii române)Sinonime:
DOCUMÉNT s. 1. v. act. 2. act, hârtie, legitimaţie. (Rog, prezentaţi ~ele!)
(Dicţionar de sinonime)


Cuvinte care încep cu literele: do doc docu docum docume

Cuvinte se termină cu literele: nt ent ment ument cument