drenare dex - definiţie, sinonime, conjugare
DRENÁ, drenez, vb. I. Tranz. 1. A colecta şi a evacua apa de infiltraţie de pe un teren, un loc etc. cu ajutorul drenurilor (1). ♦ (Despre o apă curgătoare) A colecta apele provenite din ploi de pe suprafaţa unui teren, dintr-o reţea hidrografică etc. 2. A face să se scurgă secreţiile dintr-o plagă cu ajutorul drenului (2). – Din fr. drainer.
(Dicţionarul explicativ al limbii române)

DRENÁRE, drenări, s.f. Acţiunea de a drena; drenaj. ♦ Deplasare a ţiţeiului dintr-un zăcământ spre gaura de sondă săpată în acea regiune. – V. drena.
(Dicţionarul explicativ al limbii române)

A DREN//Á ~éz tranz. 1) (terenuri) A debarasa de excesul de apă cu ajutorul drenurilor. 2) (răni) A curăţa de puroi cu ajutorul drenului. /<fr. drainer
(Noul dicţionar explicativ al limbii române)

DRENÁ vb. I. tr. 1. A usca prin drenuri un teren mlăştinos. 2. A scurge puroiul dintr-o rană printr-un dren. [< fr. drainer].
(Dicţionar de neologisme)

DRENÁRE s.f. Acţiunea de a drena şi rezultatul ei; drenaj. ♦ Deplasare a ţiţeiului din zăcământ spre gaura de sondă. [< drena].
(Dicţionar de neologisme)

DRENÁ vb. tr. 1. a usca prin drenuri un teren mlăştinos. 2. a scurge puroiul dintr-o rană printr-un dren. (< fr. drainer)
(Marele dicţionar de neologisme)

drená vb., ind. prez. 1 sg. drenéz, 3 sg. şi pl. dreneáză
(Dicţionar ortografic al limbii române)

drenáre s. f., g.-d. art. drenării; pl. drenări
(Dicţionar ortografic al limbii române)Sinonime:
DRENARE s. drenaj. (~ apei de pe un teren.)
(Dicţionar de sinonime)


Cuvinte care încep cu literele: dr dre dren drena drenar

Cuvinte se termină cu literele: re are nare enare renare