dumping dex - definiţie, sinonime, conjugare

dumping

DÚMPING, dumpinguri, s.n. Vânzare a mărfurilor pe piaţa externă la preţuri mai scăzute decât acelea de pe piaţa internă şi mondială, practicată de unele ţări în scopul înlăturării concurenţilor şi al acaparării pieţelor externe. – Din fr., engl. dumping.
(Dicţionarul explicativ al limbii române)

DÚMPING ~uri n. Export de mărfuri la preţuri mai scăzute decât cele de pe piaţa internă şi mondială, cu scopul de a înlătura concurenţa şi de a acapara piaţa. /<fr. engl. dumping
(Noul dicţionar explicativ al limbii române)

DÚMPING s.n. Vânzare pe piaţa externă a unor mărfuri la preţuri mult inferioare preţurilor de pe piaţa internă, practicată de unele state capitaliste în vederea acaparării de noi pieţe externe sau pentru a concura alte state. [< engl., fr. dumping].
(Dicţionar de neologisme)

DÚMPING [DAM-] s. n. 1. export de mărfuri la preţuri mult inferioare celor de pe piaţa internă şi mondială, promovat de unele ţări capitaliste, cu scopul de a pătrunde pe o anumită piaţă şi de a impune apoi preţuri de monopol. ♢ ~ valutar = dumping bazat pe decalajul creat între cursul, micşorat intenţionat, al valutei naţionale a ţării exportatoare faţă de cursul valutei ţării importatoare. 2. ~ sindrom = sindrom care survine postprandial la bolnavii cu gastroectomie, fiind determinat de pătrunderea bruscă a conţinutului gastric în jejun şi manifestându-se prin slăbiciune, ameţeli, transpiraţie etc. (< fr., engl. dumping)
(Marele dicţionar de neologisme)


Cuvinte care încep cu literele: du dum dump dumpi dumpin

Cuvinte se termină cu literele: ng ing ping mping umping