eșafodaj dex - definiţie, sinonime, conjugare

eșafodaj

[Sinonime]
EŞAFODÁJ, eşafodaje, s.n. 1. Construcţie provizorie alcătuită din bare de lemn sau de metal legate între ele, pentru a susţine o platformă cu materiale, instalaţii, muncitori etc. în timpul executării unei construcţii. 2. Fig. Ansamblu de date, de argumente, de exemple etc. pe care se bazează o operă, o concepţie, o ipoteză, o teorie. – Din fr. échafaudage.
(Dicţionarul explicativ al limbii române)

EŞAFODÁJ ~e n. 1) Instalaţie auxiliară, provizorie, din scânduri sau din vergele de metal, ridicată pe un şantier, în vederea desfăşurării lucrărilor de construcţie sau de reparaţie a unei clădiri; schelă. 2) fig. Ansamblu de fapte, date şi argumente pe care se întemeiază o teorie, o concepţie sau o ipoteză. /<fr. échafaudage
(Noul dicţionar explicativ al limbii române)

EŞAFODÁJ s.n. 1. Schelă (pentru lucrul la înălţime al muncitorilor). 2. (Fig.) Ansamblu de fapte, de argumente etc. mai mult sau mai puţin utile pe care se construieşte o operă, o teorie, o ipoteză. [Var. eşafodagiu s.n. / < fr. échafaudage].
(Dicţionar de neologisme)

EŞAFODÁJ s. n. 1. construcţie provizorie, pentru lucrul la înălţime al muncitorilor. 2. (fig.) ansamblu de fapte, argumente, date etc. utile pe care se construieşte o operă, o teorie, o ipoteză. (< fr. échafaudage)
(Marele dicţionar de neologisme)

eşafodáj s. n., pl. eşafodáje
(Dicţionar ortografic al limbii române)Sinonime:
EŞAFODÁJ s. v. schelă.
(Dicţionar de sinonime)


Cuvinte care încep cu literele: es esa esaf esafo esafod

Cuvinte se termină cu literele: aj daj odaj fodaj afodaj