ecarisaj dex - definiţie, sinonime, conjugare

ecarisaj

ECARISÁJ s.n. 1. Operaţie de tratare şi de prelucrare a cadavrelor de animale şi a resturilor de la abatoare în vederea transformării lor în produse furajere sau industriale (făină de oase, de sânge, clei etc.) ♦ Întreprindere care execută această operaţie. ♦ Operaţie de strângere a cadavrelor de animale. 2. Acţiune de stârpire a câinilor vagabonzi. – Din. fr. équarrissage.
(Dicţionarul explicativ al limbii române)

ECARISÁJ ~e n. 1) Strângerea şi prelucrarea cadavrelor de animale şi a resturilor de la abatoare în scopul transformării lor în produse industriale sau furajere. 2) Stârpire a câinilor vagabonzi. /<fr. équarrissage
(Noul dicţionar explicativ al limbii române)

ECARISÁJ s.n. Acţiunea de strângere a cadavrelor de animale; (spec.) acţiunea de stârpire a câinilor vagabonzi. ♦ Prelucrarea cadavrelor de animale şi a deşeurilor de la abatoare. [< fr. équarrissage].
(Dicţionar de neologisme)

ECARISÁJ s. n. 1. strângere a cadavrelor de animale; stârpire a câinilor vagabonzi. 2. operaţie de tratare şi de prelucrare a cadavrelor de animale şi a deşeurilor de la abatoare. ♢ întreprindere care execută această operaţie. (< fr. équarrissage)
(Marele dicţionar de neologisme)

ecarisáj s. n., pl. ecarisáje
(Dicţionar ortografic al limbii române)


Cuvinte care încep cu literele: ec eca ecar ecari ecaris

Cuvinte se termină cu literele: aj saj isaj risaj arisaj