echipaj dex - definiţie, sinonime, conjugare

echipaj

[Sinonime]
ECHIPÁJ, echipaje, s.n. 1. Totalitatea personalului de conducere şi de deservire a unei nave, a unui avion, a unui tanc etc. 2. Grup de sportivi care se găsesc pe o ambarcaţie, un avion, un bob, o motocicletă etc. şi care participă la conducerea acestora. 3. Partea fixă sau partea mobilă a unui instrument. 4. (Ieşit din uz) Trăsură de lux (împreună cu caii înhămaţi la ea). – Din fr. équipage.
(Dicţionarul explicativ al limbii române)

ECHIPÁJ ~e n. 1) Personal care deserveşte o navă, aeronavă sau un vehicul militar. 2) înv. Trăsură luxoasă trasă de cai şi personalul care o deserveşte. /<fr. équipage
(Noul dicţionar explicativ al limbii române)

ECHIPÁJ s.n. 1. Personalul unei nave, al unui avion, al unui tanc etc. 2. Termen comun fie pentru partea fixă, fie pentru cea mobilă a unui instrument. 3. Trăsură de lux trasă de cai. [Var. echipagiu s.n. / < fr. équipage, cf. it. equipaggio].
(Dicţionar de neologisme)

ECHIPÁJ s. n. 1. personalul unei (aero)nave, al unui tanc etc. 2. grup de elevi care participă la un concurs, reprezentând şcoala, oraşul etc. 3. termen comun pentru partea fixă ori pentru cea mobilă a unui instrument. 4. trăsură de lux trasă de cai; caleaşcă. (< fr. équipage)
(Marele dicţionar de neologisme)

echipáj s. n., pl. echipáje
(Dicţionar ortografic al limbii române)Sinonime:
ECHIPÁJ s. v. caleaşcă.
(Dicţionar de sinonime)


Cuvinte care încep cu literele: ec ech echi echip echipa

Cuvinte se termină cu literele: aj paj ipaj hipaj chipaj