echipei dex - definiţie, sinonime, conjugare

echipei

[Sinonime]
ECHÍPĂ, echipe, s.f. Grup de oameni care, sub conducerea unui şef, îndeplinesc în acelaşi timp o muncă sau o acţiune comună. ♢ Spirit de echipă = legătură spirituală între membrii unei echipe, care stă la baza conlucrării lor. ♦ Grup de sportivi constituit într-o formaţie, în cadrul căreia se antrenează, sub conducerea unui specialist, şi participă la competiţii. ♦ Fiecare dintre cele două formaţii care îşi dispută un meci (de fotbal, baschet, hochei, polo etc.). – Din fr. équipe.
(Dicţionarul explicativ al limbii române)

ECHÍP//Ă ~e f. 1) Grup de oameni care îndeplinesc o acţiune comună sub conducerea unui şef. ~ de pompieri. 2) Grup de sportivi care se antrenează şi participă la competiţii împreună. ~ de volei. [G.-D. echipei] /<fr. équipe
(Noul dicţionar explicativ al limbii române)

echípă (echípe), s.f. – Grup de oameni care, sub conducerea unui şef, îndeplinesc o acţiune comună. Fr. équipe. – Der. (din fr.) echipaj, s.n. (echipă, formaţie; înv., trăsură; totalitatea personalului de conducere şi deservire a unei nave, a unui avion); echipament, s.n.; echipa, vb.
(Dicţionarul etimologic român)

ECHÍPĂ s.f. Grup de oameni care lucrează împreună, fiind conduşi de un şef. ♦ Grup, formaţie sportivă care activează ca un tot într-o ramură a sportului. [< fr. équipe].
(Dicţionar de neologisme)

ECHÍPĂ s. f. 1. grup de oameni care lucrează împreună, conduşi de un şef. 2. formaţie sportivă care activează ca un tot într-o ramură a sportului. (< fr. équipe)
(Marele dicţionar de neologisme)

echípă s. f., g.-d. art. echípei; pl. echípe
(Dicţionar ortografic al limbii române)Sinonime:
ECHÍPĂ s. (SPORT) formaţie, (englezism) team. (O ~ de fotbal.)
(Dicţionar de sinonime)


Cuvinte care încep cu literele: ec ech echi echip echipe

Cuvinte se termină cu literele: ei pei ipei hipei chipei