edifica dex - definiţie, sinonime, conjugare
EDIFICÁ, edífic, vb. I. 1. Tranz. (Adesea fig.) A zidi, a ridica (III, 5), a clădi (construcţii monumentale). 2. Tranz. şi refl. Fig. A (se) lămuri, a (se) clarifica. – Din fr. édifier, lat. aedificare.
(Dicţionarul explicativ al limbii române)

A EDIFICÁ edífic tranz. 1) (clădiri, case, monumente etc.) A făuri prin lucrări de construcţie; a zidi; a ridica; a înălţa; a dura; a clădi; a construi. 2) (persoane) A face să se edifice. /<fr. édifier, lat. aedificare
(Noul dicţionar explicativ al limbii române)

A SE EDIFICÁ mă edífic intranz. A ajunge să pătrundă clar cu mintea; a se clarifica; a se lămuri. /<fr. édifier, lat. aedificare
(Noul dicţionar explicativ al limbii române)

edificá (edífic, edificát), vb. – A construi, a ridica. Lat. aedificare (sec. XIX). – Der. edificant, adj.; edificator, adj.; edificiu, s.n.
(Dicţionarul etimologic român)

EDIFICÁ vb. I. 1. tr. A zidi, a construi, a clădi (mai ales construcţii monumentale). 2. tr., refl. A (se) lămuri. [P.i. edífic. / < lat. aedificare < aedes – casă, facere – a face, cf. it. edificare].
(Dicţionar de neologisme)

EDIFICÁ vb. I. tr. (şi fig.) a zidi, a construi, a clădi. II. tr., refl. a (se) lămuri, a (se) clarifica. (< fr. édifer, lat. edificare)
(Marele dicţionar de neologisme)

edificá vb., ind. prez. 1 sg. edífic, 3 sg. şi pl. edífică
(Dicţionar ortografic al limbii române)Sinonime:
EDIFICÁ vb. v. lămuri.
(Dicţionar de sinonime)

EDIFICÁ vb. v. clădi, construi, dura, face, înălţa, ridica, zidi.
(Dicţionar de sinonime)


Cuvinte care încep cu literele: ed edi edif edifi edific

Cuvinte se termină cu literele: ca ica fica ifica difica