edilitate dex - definiţie, sinonime, conjugare

edilitate

EDILITÁTE s.f. 1. Îngrijire a edificiilor şi a lucrărilor de interes public ale unui oraş; înzestrare a unui oraş cu astfel de edificii şi de lucrări. 2. Disciplină care se ocupă cu studiul, executarea şi exploatarea lucrărilor de interes public, destinate să asigure un mediu salubru şi un anumit grad de confort într-o localitate. – Din fr. édilité, lat. aedilitas, -atis.
(Dicţionarul explicativ al limbii române)

EDILITÁTE f. Ansamblul lucrărilor de interes public dintr-o localitate, destinată asigurării unui mediu salubru pentru locuitorii acesteia. /<fr. édilité, lat. aedilitas, ~atis
(Noul dicţionar explicativ al limbii române)

EDILITÁTE s.f. Operă de construire şi de îngrijire a edificiilor şi a lucrărilor de interes public ale unui oraş. ♦ Disciplină care se ocupă cu studierea şi cu executarea lucrărilor de interes public. [< lat. aedilitas, cf. fr. édilité].
(Dicţionar de neologisme)

EDILITÁTE s. f. 1. operă de construire şi de îngrijire a edificiilor şi a lucrărilor de interes public ale unui oraş. 2. disciplină cu studiul, executarea şi exploatarea lucrărilor de interes public. (< fr. édilité, lat. aedilitas)
(Marele dicţionar de neologisme)

edilitáte s. f., g.-d. art. edilităţii
(Dicţionar ortografic al limbii române)


Cuvinte care încep cu literele: ed edi edil edili edilit

Cuvinte se termină cu literele: te ate tate itate litate