editorial dex - definiţie, sinonime, conjugare

editorial

[Sinonime]
EDITORIÁL, -Ă, editoriali, -e, adj., s.n. 1. Adj. Care aparţine editurii sau editării, privitor la edituri sau la editare. 2. S.n. adj. (Articol de ziar, de revistă etc., de obicei nesemnat) care exprimă părerea conducerii unei publicaţii faţă de o problemă actuală importantă. [Pr.: -ri-al] – Din fr. editorial.
(Dicţionarul explicativ al limbii române)

EDITORIÁL1 ~ă (~i, ~e) 1) Care ţine de editură; propriu editurii. 2) Care ţine de editare; propriu editării. Cheltuieli ~e. [Sil. e-di-to-ri-al] /<fr. éditorial
(Noul dicţionar explicativ al limbii române)

EDITORIÁL2 ~e n. Articol de ziar sau de revistă care exprimă punctul de vedere oficial al redacţiei într-o problemă actuală şi importantă; articol de fond. [Sil. e-di-to-ri-al] /<fr. éditorial
(Noul dicţionar explicativ al limbii române)

EDITORIÁL, -Ă adj. Referitor la editarea cărţilor, a revistelor etc.; de editură. // s.n. Articol în care se arată părerea redacţiei unei publicaţii într-o anumită problemă. [Pron. -ri-al. / cf. fr. éditorial, it. editoriale, engl. editorial].
(Dicţionar de neologisme)

EDITORIÁL, - I. adj. referitor la edituri sau editări. II. s. n. articol de fond care exprimă punctul de vedere al unei publicaţii sau al unui post de emisiune într-o anumită problemă. (< fr. éditorial)
(Marele dicţionar de neologisme)

editoriál adj. m. (sil. -ri-al), pl. editoriáli; f. sg. editoriálă, pl. editoriále
(Dicţionar ortografic al limbii române)

editoriál s. n. (sil. -ri-al), pl. editoriále
(Dicţionar ortografic al limbii române)Sinonime:
EDITORIÁL s. (PRESĂ) articol de fond.
(Dicţionar de sinonime)


Cuvinte care încep cu literele: ed edi edit edito editor

Cuvinte se termină cu literele: al ial rial orial torial