eflorescent dex - definiţie, sinonime, conjugare

eflorescent

[Sinonime]
EFLORESCÉNT, -Ă, eflorescenţi, -te, adj. 1. Care înfloreşte, care se află în eflorescentă (1); fig. înfloritor, bogat în aspecte sau detalii. 2. (Chim.; despre săruri) care îşi pierde o parte din apa de cristalizare şi capătă un aspect de pulbere. – Din fr. efflorescent, lat. efflorescens, -ntis.
(Dicţionarul explicativ al limbii române)

EFLORESCÉN//T ~tă (~ţi, ~te) 1) Care este în eflorescenţă; în stare de eflorescenţă. Plantă ~tă. 2) (despre unele săruri) Care este în proces de trecere din stare cristalină în stare pulverulentă. 3) fig. Care înfloreşte; în plină înflorire; înfloritor. 4) Care este acoperit cu o sare în eflorescenţă. [Sil. e-flo-] /<fr. efflorescent, lat. efflorescens, ~ntis
(Noul dicţionar explicativ al limbii române)

EFLORESCÉNT, -Ă adj. 1. (Despre plante) Care înfloreşte. ♦ (Fig.) Înfloritor, în floare. 2. (Chim.; despre săruri) Care pierde din apa de cristalizare, devenind pulvurulent la aspect. [< fr. efflorescent].
(Dicţionar de neologisme)

EFLORESCÉNT, -Ă adj. 1. (despre plante) care înfloreşte. 2. (fig.) înfloritor, bogat în aspecte sau detalii. 3. (despre săruri) care pierde o parte din apa de cristalizare, căpătând aspect pulverulent. (< fr. efflorescent, lat. efflorescens)
(Marele dicţionar de neologisme)

eflorescént adj. m. (sil. -flo-), pl. eflorescénţi; f. sg. eflorescéntă, pl. eflorescénte
(Dicţionar ortografic al limbii române)Sinonime:
EFLORESCÉNT adj. v. înfloritor, prosper.
(Dicţionar de sinonime)


Cuvinte care încep cu literele: ef efl eflo eflor eflore

Cuvinte se termină cu literele: nt ent cent scent escent