energetic dex - definiţie, sinonime, conjugare

energetic

ENERGÉTIC, -Ă, energetici, -ce, adj., s.f. 1. Adj. Privitor la producerea şi la folosirea diferitelor forme de energie. ♢ Sistem energetic = ansamblu de instalaţii organizat unitar în scopul producerii, transmisiunii şi distribuţiei energiei electromagnetice pe un anumit teritoriu. 2. S.f. Ramură a fizicii care studiază fenomenele produse în sistemele fizice din punctul de vedere al transformărilor de energie dintr-o formă în alta; ramură a tehnicii care se ocupă cu studiul surselor şi al posibilităţilor tehnico-economice de exploatare şi de utilizare a diferitelor forme de energie. – Din fr. énergétique.
(Dicţionarul explicativ al limbii române)

ENERGÉTI//C ~că (~ci, ~ce) Care ţine de energie şi de energetică; privitor la energie şi la energetică. Bază ~că. Sistem ~. /<fr. énergétique
(Noul dicţionar explicativ al limbii române)

ENERGÉTIC, -Ă adj. Referitor la energie, care dă energie. [Cf. fr. énergétique, it. energetico].
(Dicţionar de neologisme)

ENERGÉTIC, -Ă I. adj. referitor la energie, care produce energie. o sistem ~ = ansamblu de instalaţii pentru producerea, transmiterea şi distribuţia energiei electromagnetice pe un anumit teritoriu. II. s. f. 1. ramură a ştiinţelor tehnice, despre descoperirea şi exploatarea surselor de energie, posibilităţile de utilizare a acesteia, precum şi construirea şi exploatarea sistemelor energetice. 2. informaţie în serviciul economiei de energie. (< fr. énergétique)
(Marele dicţionar de neologisme)

energétic adj. m., pl. energétici; f. sg. energétică, pl. energétice
(Dicţionar ortografic al limbii române)


Cuvinte care încep cu literele: en ene ener energ energe

Cuvinte se termină cu literele: ic tic etic getic rgetic