eseu dex - definiţie, sinonime, conjugare

eseu

[Sinonime]
ESÉU, eseuri, s.n. 1. Studiu de proporţii restrânse asupra unor teme filozofice, literare sau ştiinţifice, compus cu mijloace originale, fără pretenţia de a epuiza problema. 2. (Sport; la rugbi) Încercare. 3. Probă preliminară de mărci poştale pe hârtie şi în culori diferite în vederea alegerii prototipului definitiv al întregului tiraj. – Din fr. essai.
(Dicţionarul explicativ al limbii române)

ESÉU ~ri n. Lucrare literară, filozofică sau ştiinţifică în proză, care tratează un subiect fără a-l epuiza. /<fr. essai
(Noul dicţionar explicativ al limbii române)

ESÉU s.n. 1. Studiu de proporţii reduse, în care autorul atacă probleme de ordin filozofic, literar, ştiinţific etc., expunând un punct de vedere personal, fără a epuiza subiectul. 2. Încercare; probă. ♦ (Filat.) Probă preliminară de mărci poştale pe hârtie şi în culori diferite, din care se alege cea care va rămâne prototipul definitiv al întregului tiraj. 3. (La rugbi) Aşezarea mingii la sol, dincolo de linia de but a adversarilor. [Pl. -uri. / < fr. essai].
(Dicţionar de neologisme)

ESÉU s. n. 1. studiu de proporţii reduse asupra unor probleme filozofice, literare, ştiinţifice etc., care expune un punct de vedere personal, fără intenţia de a epuiza subiectul. 2. încercare; probă. ♢ probă preliminară de mărci poştale pe hârtie şi în culori diferite, din care se alege cea care va rămâne prototipul definitiv al întregului tiraj. 3. (sport) încercare. ♢ (rugbi) aşezarea mingii la sol, dincolo de linia de but a adversarilor. (< fr. essai)
(Marele dicţionar de neologisme)

eséu s. n., art. eséul; pl. eséuri
(Dicţionar ortografic al limbii române)Sinonime:
ESÉU s. (SPORT; la rugbi) încercare. (A marcat un ~.)
(Dicţionar de sinonime)


Cuvinte care încep cu literele: es ese

Cuvinte se termină cu literele: eu seu