exhaustor dex - definiţie, sinonime, conjugare

exhaustor

EXHAUSTÓR, exhaustoare, s.n. 1. Ventilator folosit la evacuarea forţată a gazelor, a suspensiilor de particule solide din aer etc. dintr-o încăpere, dintr-o nişă, dintr-o exploatare minieră subterană etc. 2. Dispozitiv pentru alimentarea cu carburant a carburatorului. [Acc. şi: exhaústor. – Pr.: -ha-us-] – Din fr. exhausteur.
(Dicţionarul explicativ al limbii române)

EXHAUST//ÓR ~oáre n. 1) Ventilator folosit pentru evacuarea aerului impurificat sau a gazelor din încăperi închise. 2) Dispozitiv pentru alimentarea carburatorului cu carburant. /<fr. exhausteur
(Noul dicţionar explicativ al limbii române)

EXHAUSTÓR s.n. 1. Ventilator centrifugal folosit la absorbirea aerului sau a altor gaze din încăperi închise. 2. Dispozitiv pentru alimentarea cu carburant a carburatorului. [Pl. -oare, (s.m.) -ori. / < fr. exhausteur, cf. lat. exhaustorius].
(Dicţionar de neologisme)

EXHAUSTÓR s. n. 1. ventilator centrifugal pentru aspirarea şi evacuarea aerului sau a altor gaze din încăperi închise. 2. aparat pentru a ridica un lichid dintr-un rezervor plasat mai jos. ♢ dispozitiv pentru alimentarea cu carburant a carburatorului. (< fr. exhausteur)
(Marele dicţionar de neologisme)

exhaustór s. n. (sil. -ha-us-), pl. exhaustoáre
(Dicţionar ortografic al limbii române)


Cuvinte care încep cu literele: ex exh exha exhau exhaus

Cuvinte se termină cu literele: or tor stor ustor austor