extensor dex - definiţie, sinonime, conjugare

extensor

EXTENSÓR, -OÁRE, extensori, -oare, adj., s.n. 1. Adj. Care are rolul de a întinde. ♢ (Anat.) Muşchi extensor (şi substantivat, m.) = muşchi de suprafaţă care ajută la întinderea diferitelor părţi ale corpului, în special a membrelor. 2. S.n. Aparat pentru dezvoltarea muşchilor, format dintr-unul sau din mai multe arcuri de oţel sau din benzi de cauciuc cu capetele prinse în două mânere, care trebuie întinse cu mâinile. – Din fr. extenseur.
(Dicţionarul explicativ al limbii române)

EXTENS//ÓR1 ~oáre (~óri, ~oáre) şi substantival (despre muşchi) Care contribuie la întinderea unor părţi ale corpului, în special a membrelor. /<fr. extenseur
(Noul dicţionar explicativ al limbii române)

EXTENS//ÓR2 ~oáre n. Aparat sportiv folosit la antrenarea muşchilor (în special cei ai braţelor), constând din arcuri, resorturi sau benzi de cauciuc. /<fr. extenseur
(Noul dicţionar explicativ al limbii române)

EXTENSÓR adj.m. Muşchi extensor = muşchi care ajută la întinderea unor părţi sau organe ale corpului. // s.n. Aparat pentru gimnastica muşchilor, constând dintr-un arc de oţel sau din două resorturi care trebuie întinse cu mâinile. [Cf. fr. extenseur].
(Dicţionar de neologisme)

EXTENSÓR, -OÁRE I. adj. care are rolul de a întinde. II. adj., s. m. (muşchi) care ajută la întinderea unor părţi sau organe ale corpului. III. s. n. aparat pentru gimnastica muşchilor, constând dintr-un arc de oţel sau din două resorturi care trebuie întinse cu mâinile. (< fr. extenseur)
(Marele dicţionar de neologisme)

extensór adj. m., pl. extensóri; f. sg. şi pl. extensoáre
(Dicţionar ortografic al limbii române)

extensór s. n., pl. extensoáre
(Dicţionar ortografic al limbii române)


Cuvinte care încep cu literele: ex ext exte exten extens

Cuvinte se termină cu literele: or sor nsor ensor tensor