farsă dex - definiţie, sinonime, conjugare

farsă

[Sinonime]
FÁRSĂ, farse, s.f. 1. Comedie cu conţinut uşor, în care comicul provine în primul rând din vorbe de spirit şi din situaţii amuzante, uneori burleşti (nu din studiul aprofundat al caracterelor). 2. Faptul de a păcăli pe cineva cu scopul de a se amuza; mijloace folosite în acest scop; păcăleală, festă. – Din fr. farce.
(Dicţionarul explicativ al limbii române)

FÁRS//Ă ~e f. 1) Piesă comică de proporţii mici, cu un subiect simplu, în care comicul rezultă din vorbe de spirit şi din situaţii amuzante. 2) Faptă prin care este păcălită o persoană; festă; mascaradă. /<fr. farce
(Noul dicţionar explicativ al limbii române)

FÁRSĂ s.f. 1. Comedie uşoară în care comicul reiese mai ales din situaţii hazlii, bufonerie. 2. Păcăleală, festă. [< fr. farse, it. farsa].
(Dicţionar de neologisme)

FÁRSĂ s. f. 1. comedie uşoară în care comicul reiese mai ales din situaţii hazlii; bufonerie. 2. păcăleală, festă. 3. carne tocată şi condimentată cu care se umple o pasăre, un peşte, o legumă; umplutură. (< fr. farce, it. farsa)
(Marele dicţionar de neologisme)

fársă s. f., g.-d. art. fársei; pl. fárse
(Dicţionar ortografic al limbii române)Sinonime:
FÁRSĂ s. festă, ghiduşie, glumă, păcăleală, păcălitură, poznă, ştrengărie, (pop. şi fam.) renghi, şotie, (reg.) năsărâmbă, păcală, (Ban. şi Transilv.) mişculanţă, (prin Ban. şi Transilv.) şalmă, (prin Transilv.) şăncălănie, (prin Transilv. şi Munt.) şăncălie, (înv.) bosma. (Lasă-te de ~e!)
(Dicţionar de sinonime)


Cuvinte care încep cu literele: fa far fars

Cuvinte se termină cu literele: sa rsa arsa