fecunditate dex - definiţie, sinonime, conjugare

fecunditate

[Sinonime]
FECUNDITÁTE s.f. Capacitate a animalelor şi a plantelor de a se reproduce şi de a da descendenţi normal dezvoltaţi. ♦ Capacitatea unui teren de a produce (multe) roade; rodnicie, fertilitate. ♦ Fig. Capacitatea cuiva de a scrie, de a compune, de a publica mult, de a activa intens şi pe planuri diverse. – Din fr. fécondité, lat. fecunditas, -atis.
(Dicţionarul explicativ al limbii române)

FECUNDITÁTE f. Caracter fecund; fertilitate; rodnicie. [Art. fecunditatea; G.-D. fecundităţii] /<fr. fécondité, lat. feconditas, ~atis
(Noul dicţionar explicativ al limbii române)

FECUNDITÁTE s.f. Capacitatea de a produce, de a rodi, de a se înmulţi; rodnicie, fertilitate; capacitate a omului de a procrea. ♦ Numărul total al sarcinilor. ♦ (Fig.) Mare putere de creaţie artistică, putere de a activa intens. [Cf. fr. fécondité, lat. fecunditas].
(Dicţionar de neologisme)

FECUNDITÁTE s. f. 1. capacitate a animalelor şi plantelor de a se reproduce. ♢ capacitate a unui teren de a rodi; fertilitate; productivitate. 2. (fig.) mare putere de creaţie artistică. (< fr. fécondité, lat. fecunditas)
(Marele dicţionar de neologisme)

fecunditáte s. f., g.-d. art. fecundităţii
(Dicţionar ortografic al limbii române)Sinonime:
FECUNDITÁTE s. 1. prolificitate, (înv.) plod, plodiciune, plodnicie, rodnicie. (~ unui animal.) 2. v. fertilitate. 3. v. prolificitate.
(Dicţionar de sinonime)Antonime:
Fecunditatesterilitate
(Dicţionar de antonime)


Cuvinte care încep cu literele: fe fec fecu fecun fecund

Cuvinte se termină cu literele: te ate tate itate ditate