fezandare dex - definiţie, sinonime, conjugare
FEZANDÁ, fezandez, vb. I. Tranz. A supune carnea vânată procesului de fezandare. ♦ (Despre carnea vânată) A căpăta frăgezime şi un anumit gust în urma fezandării. – Din fr. faisender.
(Dicţionarul explicativ al limbii române)

FEZANDÁRE, fezandări, s.f. Proces de frăgezire a cărnii de vânat prin menţinerea la o temperatură scăzută sau prin expunere la vânt timp de câteva zile; fezandat1. – V. fezanda.
(Dicţionarul explicativ al limbii române)

FEZANDÁ vb. I. tr. A da vânatului, păstrându-l în anumite condiţii un timp, o aromă (asemănătoare cu aceea a cărnii de fazan). ♦ refl. A căpăta un anumit gust. [P.i. -dez. / < fr. faisander].
(Dicţionar de neologisme)

FEZANDÁRE s.f. Acţiunea de a (se) fezanda şi rezultatul ei. ♦ Proces de frăgezire a cărnii de vânat prin menţinere la o temperatură scăzută sau prin expunere la vânt timp de câteva zile. [< fezanda].
(Dicţionar de neologisme)

FEZANDÁ vb. I. tr. a da vânatului, păstrându-l în anumite condiţii un timp, o aromă specială (de fazan). II. refl. (despre carnea de vânat) a căpăta un anumit gust (în urma fezandării). (< fr. faisander)
(Marele dicţionar de neologisme)

fezandá vb., ind. prez. 1 sg. fezandéz, 3 sg. şi pl. fezandeáză
(Dicţionar ortografic al limbii române)

fezandáre s. f., g.-d. art. fezandării; pl. fezandări
(Dicţionar ortografic al limbii române)

FEZANDARE, fezandări, s.f. Mod de maturare a cărnii de vânat constând în a lăsa vânatul eviscerat, în blană sau penaj, atârnat într-un loc bine aerisit, la maximum 10 -- incompletă [gall]
(Dicţionar gastronomic explicativ)


Cuvinte care încep cu literele: fe fez feza fezan fezand

Cuvinte se termină cu literele: re are dare ndare andare