firmă dex - definiţie, sinonime, conjugare

firmă

[Sinonime]
FÍRMĂ, firme, s.f. 1. Inscripţie executată pe un zid, pe o placă etc., aşezată la intrarea unui magazin, a unei întreprinderi etc. şi pe care este indicată denumirea, destinaţia, caracterul acestora; p. ext. placă, panou cuprinzând această inscripţie (adesea însoţită sau încadrată de motive şi desene ornamentale, lumini etc.). 2. Denumire convenţională sub care funcţionează o întreprindere. – Din germ. Firma.
(Dicţionarul explicativ al limbii române)

FÍRM//Ă ~e f. 1) Indicaţie care cuprinde denumirea şi destinaţia unei organizaţii, a unei întreprinderi etc. 2) Placă cu o asemenea indicaţie. 3) Denumire sub care acţionează o întreprindere comercială, industrială sau o asociaţie de producţie. /<germ. Firma
(Noul dicţionar explicativ al limbii române)

fírmă (fírme), s.f. – 1. Întreprindere, raţiune, socială. – 2. Inscripţie pe zid, pe o placă, pe un panou. – Mr. firmă. Germ. Firma, cf. it., sp. firme, bg., rus. firma. În mr., din it.
(Dicţionarul etimologic român)

FÍRMĂ s.f. 1. Inscripţie pe o placă, pe un zid etc. cuprinzând denumirea şi destinaţia unui magazin, a unei instituţii etc. 2. Nume sub care se întreprinde o afacere comercială. [Cf. germ. Firma, it. firma].
(Dicţionar de neologisme)

FÍRMĂ s. f. 1. inscripţie pe o placă, pe un zid etc., cuprinzând denumirea şi destinaţia unui magazin, a unei instituţii etc. 2. nume sub care se întreprinde o afacere comercială. (< germ. Firma)
(Marele dicţionar de neologisme)

fírmă s. f., g.-d. art. fírmei; pl. fírme
(Dicţionar ortografic al limbii române)Sinonime:
FÍRMĂ s. v. întreprindere.
(Dicţionar de sinonime)


Cuvinte care încep cu literele: fi fir firm

Cuvinte se termină cu literele: ma rma irma