fitoterapie dex - definiţie, sinonime, conjugare

fitoterapie

FITOTERAPÍE s.f. 1. Ramură a fitopatologiei care se ocupă cu mijloacele de prevenire şi de combatere a bolilor, a paraziţilor şi a dăunătorilor plantelor cultivate. 2. (Med.) Tratament cu preparate din plante medicinale. – Din germ. Phytotherapie, fr. phytothérapie.
(Dicţionarul explicativ al limbii române)

FITOTERAPÍE f. 1) Ramură a biologiei care se ocupă cu studiul procedeelor de combatere şi profilaxie a bolilor la plantele cultivate. 2) med. Tratament cu preparate din plante medicinale. [Art. fitoterapia; G.-D. fitoterapiei; Sil. -pi-e] /<germ. Phytotherapie, fr. phytotérapie
(Noul dicţionar explicativ al limbii române)

FITOTERAPÍE s.f. Ramură a fitopatologiei care se ocupă cu mijloacele de prevenire şi de combatere a bolilor, a paraziţilor şi a dăunătorilor plantelor cultivate. [Gen. -iei. / < fr. phytothérapie, cf. gr. phyton – plantă, therapeia – tratament].
(Dicţionar de neologisme)

FITOTERAPÍE s. f. 1. ramură a fitopatologiei care studiază mijloacele de prevenire şi combatere a bolilor, a paraziţilor şi a dăunătorilor plantelor cultivate. 2. terapie cu ajutorul plantelor medicinale. (< fr. phytothérapie)
(Marele dicţionar de neologisme)

fitoterapíe s. f., art. fitoterapía, g.-d. fitoterapíi, art. fitoterapíei
(Dicţionar ortografic al limbii române)


Cuvinte care încep cu literele: fi fit fito fitot fitote

Cuvinte se termină cu literele: ie pie apie rapie erapie