fotografic dex - definiţie, sinonime, conjugare

fotografic

FOTOGRÁFIC, -Ă, fotografici, -ce, adj. Care ţine de fotografie, privitor la fotografie; care serveşte pentru a fotografia. ♢ Hârtie fotografică = hârtie specială acoperită cu un strat sensibil la acţiunea radiaţiilor luminoase, pe care se obţin copiile fotografice pozitive prin copierea negativelor. Aparat fotografic = dispozitiv optic (format din obiectiv, diafragmă, obturator, declanşator, cameră obscură, caseta filmului, vizor etc.) cu ajutorul căruia se fotografiază. ♦ Obţinut pe cale fotografică. – Din fr. photographique.
(Dicţionarul explicativ al limbii române)

FOTOGRÁFI//C ~că (~ci, ~ce) 1) Care ţine de fotografie; propriu fotografiei. 2) Care serveşte la fotografiere. Atelier ~. Aparat ~. 3) Care este obţinut prin fotografiere. Cronică ~că. /<fr. photographique
(Noul dicţionar explicativ al limbii române)

FOTOGRÁFIC, -Ă adj. Referitor la fotografie; utilizat la fotografiere; obţinut prin fotografie. ♢ Aparat fotografic (sau cameră) fotografică = dispozitiv optic bazat pe principiul unei camere obscure, folosit pentru a fotografia; hârtie fotografică = hârtie acoperită pe o faţă cu un strat fotosensibil, pe care se obţin copiile fotografice. [Cf. fr. photographique].
(Dicţionar de neologisme)

FOTOGRÁFIC, -Ă adj. referitor la fotografie; pentru fotografie. o aparat ~ (sau cameră) ~ă = dispozitiv optic bazat pe principiul unei camere obscure, pentru a fotografia; hârtie ~ă = hârtie acoperită pe o faţă cu un strat fotosensibil, pe care se obţin copiile fotografice. (< fr. photographique)
(Marele dicţionar de neologisme)

fotográfic adj. (sil. -gra-) → grafic
(Dicţionar ortografic al limbii române)


Cuvinte care încep cu literele: fo fot foto fotog fotogr

Cuvinte se termină cu literele: ic fic afic rafic grafic